Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

FAQ Autorijles - Veel gestelde vragen over autorijles

Ik wil graag snel mijn rijbewijs halen maar ik heb niet veel budget. Zijn er tips?

10 TIPS VOOR MINDER LESSEN

1.    Een gratis en vrijblijvende proefles
2.    Een klik met je eigen, vaste instructeur
3.    Trainen op de rijsimulator voor de eerste ervaring
4.    Een verkeersschool die zich houdt aan de gedragscode
5.    Observerend leren met videotraining, leren van je eigen fouten
6.    Individuele lessen, geen leerlingen die met je meerijden
7.    Theorie leren met een leerlingvolgsysteem, een adequate backup van de verkeersschool
8.    Zoveel mogelijk rijles volgen in het examengebied
9.    Leren in de praktijk, rij actief mee
10.  Overdag les in plaats van ’s avonds

 

Ik heb al een tijdje mijn rijbewijs maar ik ben bang in het verkeer. Is hier iets aan te doen?

Is de angst onttstaan door iets anders dan alleen maar te weinig ervaring? Vermijd je specifieke plaatsen en/ of objecten? Heb je een (ernstig) ongeluk gezien of meegemaakt? Dan heb je wellicht meer nodig dan praktische hulp. In dat geval kun je je wenden tot ons, Easy2Drive Verkeersopleidingen, een specialist op dit gebied.

 

Ik wil rijden met een aanhanger. Heb ik daarvoor altijd een speciaal rijbewijs nodig?

Voor het rijden met een aanhangwagen achter de auto heb je soms voldoende aan het autorijbewijs (B). Het kan ook zijn dat je een aanhangwagen rijbewijs (BE) of een beperkt aanghangwagen rijbewijs (B+) nodig hebt. Dit wordt o.a. bepaald door het gewicht van de auto en het gewicht van de aanhangwagen.

Voor o.a. de caravanbezitters wordt het in sommige gevallen niet meer noodzakelijk het BE- rijbewijs te halen. De aanhanger moet nog wel zwaarder zijn dan het trekkende voertuig maar dan wordt niet meer het ledig gewicht genomen. De totale combinatie mag weer maximaal 3.500kg bedragen. Wilt u weten of u voor een bepaalde combinatie voldoende hebt aan alleen het autorijbewijs (rijbewijs B)? Bekijk dan dit schema of belt u ons gerust voor advies.

 

Wat is eigenlijk een beginnersrijbewijs?

Als je bent geslaagd voor het rijexamen voor een rijbewijs van de categorie A (motor) of B (personenauto), krijg je het zogenaamde 'beginnersrijbewijs' of 'puntenrijbewijs' dat vijf jaar geldig is. Dit rijbewijs geld voor iedereen ongeacht leeftijd en wordt automatisch omgezet in een definitief rijbewijs, mits je in die periode van vijf jaar geen ernstige overtredingen hebt begaan of ongelukken hebt veroorzaakt. Ga je echter drie keer in de fout, dan wordt het rijbewijs ingevorderd en moet je opnieuw theorie- en praktijkexamen afleggen.

 

Ik ben heel bang dat ik niet slaag voor mijn rijexamen. Zijn hier speciale cursussen voor?

Ben je extreem bang voor het rijexamen? Staat het zweet al in je handen als je aan het praktijkexamen moet denken? In dat geval kan een cursus voor mensen met faalangst uitkomst bieden. Tijdens deze lessen helpen gespecialiseerde instructeurs je bij het overwinnen van jouw angst. Zo kun je met een veilig en vertrouwd gevoel examen doen. Het CBR heeft overigens voor jou een speciaal examen bedacht, het Faalangstexamen. Binnen ons team van instructeurs hebben de meesten een speciale cursus gevolgd om je zo optimaal naar het examen toe te kunnen begeleiden.

 

Aan welke eisen moet de coach voor 2toDrive voldoen?

De coach is tenminste 27 jaar oud en minstens 5 jaar in bezit van een personenautorijbewijs, tenzij de coach tevens een bevoegde rijinstructeur is. Verder mag de coach in de afgelopen 4 jaar niet veroordeeld zijn geweest voor zware verkeersovertredingen. Tijdens het begeleiden van de 17-jarige mag de coach niet onder invloed zijn van alcohol of drugs. Per 17-jarige kunnen maximaal 5 coaches worden opgegeven, waarvan er altijd minimaal een naast de 17-jarige in de auto moet zitten. De coaches worden vermeld op de begeleiderspas die je bij 2toDrive kunt aanvragen.

 

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen aan 2toDrive?

Je mag meedoen aan 2toDrive als je op of na 1 november 1994 bent geboren. Vanaf je 16e verjaardag mag je dan al theorie-examen doen, exact zes maanden later (met 16,5 jaar) kun je beginnen met rijlessen op de weg en zodra je 17 bent mag je praktijkexamen doen. Tot je 18e kun je gaan autorijden met een coach naast je (denk aan het aanvragen van de begeleiderspas!) en daarna mag je zelfstandig de weg op.

 

Les in een simulator. Is dat wat voor mij?

Les in een simulator is een praktische voorbereiding of aanvulling op rijlessen op de weg. De omstandigheden worden zeer natuurgetrouw nagebootst. Groot voordeel is dat er niets mis kan gaan. Bovendien leer je de basisvaardigheden – sturen, kijken, koppelen, schakelen en verkeersinzicht – sneller dan op de weg. En is de minimumleeftijd vanaf 16 jaar!

 
© 2024 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |