Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

Motorrijles bij Easy2Drive Verkeersopleidingen - dé motorrijschool voor 't Gooi en Almere

Helaas vanwege een tekort aan motorinstructeurs, kunnen wij geen nieuwe motorleerlingen meer aannemen in 2023!

Motorrijden leer je zo bij Easy2Drive! Hoe wil jij je motorrijbewijs halen?

Motorrijles bij Easy2Drive HuizenWil je één of twee uur per week lessen? Of in korte tijd je rijbewijs halen? Gebruik de slechts € 30,00 kostende proefles om kennis te maken met ons en onze instructeurs. Naar aanleiding van de uitkomst van de proefles plannen we samen je motorrijlessen voor een normale motoropleiding, losse rijlessen of de compactopleiding.

 

Wij geven les op de motor

De instructeur geeft vanaf ons hoofdkantoor in Huizen les, terwijl hij zelf op een motor meerijdt. Via een intercom geeft hij aanwijzingen. Soms wordt er even gestopt om bepaalde situaties beter uit te leggen. Afwisselend rijd jij of een mede-cursist voorop, zodat jullie ook van elkaar leren.

Onze lespakketten:

Motorpakket Duo:

In het Motorpakket is het volgende inbegrepen;

Motorpakket
 • 20 lesuren duo
 • Theoriecursus online 30 uur
 • Theorie-examen
 • AVB examen
 • AVD examen
 • Ivm Corona gebruik van eigen kleding (motorpak, handschoenen en helm)

Compactopleiding (Privé):

Voor de getalenteerde motorleerling die snel zijn motorrijbewijs wil halen, hebben we een compact(privé)opleiding ontwikkeld. Je haalt dan in 6 dagdelen je rijbewijs. In de Motor Compactopleiding is het volgende inbegrepen;

 • 20 lesuren privé
 • Theoriecursus online 30 uur
 • Theorie-examen
 • AVB examen
 • AVD examen
 • Ivm Corona gebruik van eigen kleding (motorpak, handschoenen en helm)

Betaling van rijlespakketten is mogelijk in maximaal 2 termijnen. Hiervoor rekenen wij € 40,00 administratiekosten.

 

Kijk op Aanbieding motorrijles voor onze actuele aanbiedingen!

Wil je proeven van onze manier van lesgeven? Wil je weten of en hoeveel talent je hebt? Vraag dan hier de vrijblijvende proefles aan. Deze kost slechts € 30,00.

Welke lesmotoren hebben we?

Nieuwe Yamaha's MT07Je krijgt bij ons motorrijles op compleet nieuwe Yamaha's, type MT07 met meer dan 55KW. Deze motoren zijn uitermate geschikt voor zowel beginnende als de meer ervaren motorrijders. De bijzondere verrichtingen zijn er zeer goed mee te leren. Op de weg kenmerken deze motorfietsen zich als snel, stabiel en veilig. De minimale lengte voor deze motoren is 1.61m.

 

Motorrijles in de winter

Onze motoropleidingen gaan gewoon door in de winter zolang de omstandigheden op de weg dat toelaten. Onze motoren zijn voorzien van handvatverwarming en met de juiste kleding ben je dus optimaal bestand tegen de kou!

KNMV-gediplomeerd motorrijinstructeurs

Een KGI'er heeft op eigen initiatief een aanvullende motorvakopleiding bij de KNMV gevolgd. Ook volgt hij/zij een verplichte jaarlijkse bijscholing. Instructeurs hebben meestal zelf ook motorrijden als hobby en zijn heel enthousiast in het lesgeven aan beginnende motorrijders.

Iedere KNMV-gediplomeerd motorijinstructeur volgt bij het lesgeven het met de KNMV afgesproken protocol. De hoofdpunten uit dit protocol:

 • Een KGI’er geeft in principe altijd rijles vanaf de motor. Hij geeft hierdoor het juiste voorbeeld,  maar is ook in staat om altijd een goede demonstratie te geven.
 • Een KGI’er geeft het goede voorbeeld door volledige motorkleding te dragen.
 • Na afloop van elke les vult de KGI’er samen met de leerling een leskaart in, waarmee de voortgang wordt bijgehouden.

Nieuwe regels motorrijbewijs!

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs haalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

De verlaging van de leeftijd voor het A-examen is een uitvloeisel van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Die geeft aan dat je vanaf je 21e jaar op een driewielig motorrijtuig met een vermogen vanaf 15 kW mag rijden.
-    Daarvoor heb je rijbewijs A nodig.
-    Hiervoor moet je twee praktijkexamens doen, namelijk het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) en het motorexamen verkeersdeelneming (AVD).
-    Beide praktijkexamens leg je af op een tweewielige motor, er komt dus geen examen voor driewielige motorrijtuigen.
-    Voor het praktijkexamen AVB moet je geslaagd zijn voor het motortheorie-examen of in bezit zijn van een geldig rijbewijs B.
-    Voor het praktijkexamen AVD moet je eerst geslaagd zijn voor het motortheorie-examen.
-    Alleen als je al een rijbewijs voor de lichte motor (A1) of de middelzware motor (A2) hebt, hoef je geen theorie-examen meer te doen.

Hoe is je motoropleiding opgebouwd?

Je motoropleiding bestaat uit twee delen: voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.

Voertuigbeheersing:

De lessen hiervoor vinden plaats op een parkeerplaats. Tijdens deze lessen leer je omgaan met de motor en leer je de oefeningen voor het CBR-examen.

Onze verkeerssschool bevindt zich direct naast een grote parkeerplaats waar deze lessen gegeven worden. Je hebt dus geen tijdsverlies met rijden van en naar dit terrein. Dit onderdeel wordt afgesloten met het zogenaamde AVB-examen bij het CBR.

Verkeersdeelneming

Na het behalen van het AVB-examen leer je omgaan met je motor in het verkeer. Zaken als positie keuze, snelheid en kwetsbaarheid spelen een grote rol tijdens deze lessen.

Dit onderdeel wordt afgesloten met het AVD-examen. Na het behalen van beide examens ben je in het bezit van je motorrijbewijs!

© 2023 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |