Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

Motorrijles - FAQ Vragen en antwoorden over motorrijles bij Easy2Drive / Easy2Drive

Hoe oud moet ik zijn om te beginnen met lessen?

Je moet minstens 18 jaar oud zijn om met je motorrijbewijs te beginnen. Je begint dan op de lichtste categorie A1. Per 19 januari 2013 zijn de rijbewijsregels wel ingrijpend veranderd. Hier kun je lezen wat er precies verandert. Lees hier meer over de wijzigingen.

 

Mag ik meteen aan de praktijk beginnen met een motor?

Ja. Je mag gelijk beginnen met motorrijles. tenzij je nog niet in het bezit bent van een autorijbewijs. In dat geval dien je eerst je theorie certificaat voor de motor te halen.

 

Wanneer mag ik een zwaardere motor besturen?

Dit mag vanaf je 24e of 2 jaar na het behalen van je A2 motorrijbewijs. Hiervoor zul je wel weer opnieuw AVD examen moeten doen.

 

Krijg ik een vaste instructeur toegewezen?

Ja, bij ons krijg je een vaste instructeur toegewezen. Mocht de instructeur ziek zijn of vakantie hebben zullen wij voor vervanging zorgen, indien gewenst.

 

Heb ik een theoriecertificaat nodig om met motorles te beginnen

Nee, je hebt nog geen theoriecertificaat nodig, tenzij je niet in het bezit bent van een autorijbewijs. Je moet echter wel je theoriecertificaat voor de motor halen voordat je het 2e praktijkexamen (AVD) doet.

 

Hoelang is het theoriecertificaat geldig?

Dit is 1,5  jaar geldig, vanaf de datum dat je voor het examen bent geslaagd.

 

Hoeveel lessen heb ik gemiddeld nodig om mijn motorrijbewijs te halen?

Dat is per leerling verschillend. Het hangt  onder andere af van je leeftijd, vaardigheid en theoriebeheersing. Tijdens je proefles maken we een schatting  van het aantal benodigde lessen. Voor een motorrijbewijs zijn vaak minder lessen nodig dan voor de auto.

 

Hoe gaat een proefles in zijn werk?

Een proefles is bijna hetzelfde als een gewone rijles, alleen is deze bedoeld om kennis te maken met de instructeur, onze manier van lesgeven en natuurlijk het motorrijden zelf. Tijdens deze les kunnen wij een inschatting maken van het benodigde aantal lessen. Er zal eventueel (indien je al ervaring hebt) gelet worden op je inschattingsvermogen, rijvaardigheid en voertuigbeheersing.

 
© 2024 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |