Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

Theorie-examen; Hoe gaat dat?

Het moment is aangebroken: je gaat theorie-examen doen.

Hoe gaat het op het examencentrum?

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En neem een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer mee.

  • Op de CBR locatie meld je je aan bij de aanmeldzuil.
  • Vervolgens leg je je spullen zoals je telefoon, in één van de lockers in de wachtruimte.
  • Het oproepscherm in de wachtruimte geeft aan wanneer je je kunt melden bij de balie 'Start theorie-examen', direct naast de ingang van de examenzaal.
  • Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen.
  • Daarna kun je het examen afleggen aan de opgegeven examentafel.
  • Het examen is zonder geluid.

Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk?

.

 

 

 

 

 

Het examen gaat als volgt:

  • Je logt in met je reserveringsnummer op een touchscreen.
  • Voordat het examen echt van start gaat, doorloop je een aantal oefenvragen.
  • Daarna begint je examen.
  • Er kan nog geen gebruik gemaakt worden van geluid tijdens het examen. In een latere fase kun je met oortjes van het CBR de vraagteksten beluisteren.

Ieder zijn eigen examen

Je legt je examen af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Waarin ieder voor zich zijn eigen examen aflegt in zijn eigen tempo. Sinds 1 juli 2017 is er geen maximale tijd meer om een vraag te beantwoorden.Het grote voordeel is dat nu geen tijdsdruk meer is per vraag en heb je dus meer tijd om de vraag goed te lezen/ bekijken! Tevens bestaat nu de mogelijkheid om achteraf terug te kijken / bladeren naar de door jou gegeven antwoorden en te corrigeren. Dat kon voorheen dus niet. Als je klaar bent kun je de zaal verlaten. Er is ook een mogelijkheid om een begeleid individueel examen aan te vragen, dan doe je examen in een ruimte met alleen een theoriemedewerker.

Speciaal theorie-examen

Voor personen die moeilijk de aandacht vast kunnen houden of hinder hebben van dyslexie heeft het CBR de mogelijkheid voor een verlengd theorie-examen. Je hebt dan meer de tijd om de vragen te lezen en te kunnen beantwoorden. Ook is het onder bepaalde omstandigheden mogelijk om een individueel theorie-examen aan te vragen. Hier zijn wel bepaalde voorwaarden door het CBR voor gesteld.

De uitslag

Na afloop van het examen krijg je niet alleen meteen de uitslag in beeld en ook kort de fout beantwoorde vragen. Dit kan je helpen om (eventueel samen met je opleider) het vervolgtraject te bepalen.

Het theorie-examen voor de categorie Auto (B) 

1. Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
2. Kennis. Je krijgt 12 vragen over Verkeersregels. Je moet 10 vragen of meer goed hebben.

3. verkeersinzicht. Je krijgt 28 vragen en daarvan moet je 25 vragen of meer goed hebben.

Op het uitslagformulier wordt uitgelegd hoe goed de kandidaat elk examenonderwerp beheerst. Hiermee kan de kandidaat zich, eventueel samen met zijn opleider, goed voorbereiden op praktijklessen en een eventueel herexamen. Aan het einde van het examen krijgt de kandidaat de fout beantwoorde vragen niet meer te zien. In plaats daarvan focussen we op de examenonderwerpen en hoe de kandidaat deze beheerst.

De examenonderwerpen zijn anders verwoord. De huidige 25 onderwerpen zijn geherformuleerd en samengevoegd tot in totaal negen examenonderwerpen. Hier vindt u de negen onderwerpen waarover in het examen vragen gesteld worden.

Het theorie-examen voor de categorie Bromfiets (AM) bestaat uit één deel.
 

Verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 50 vragen over Verkeersregels en Verkeersinzicht. Je moet tenminste 43 vragen of meer goed hebben.

Je kunt zelf via mijn.cbr.nl een theorie-examen reserveren wanneer het jou uitkomt. Het CBR rekent € 48,00 voor een theorie-examen auto, motor of bromfiets.

Als wij voor u de reservering uit handen nemen rekenen wij € 60,00. Zodra de betaling bij ons binnen is, versturen wij het benodigde reserveringsnummer voor het examen zodat u hieraan kunt deelnemen.

© 2024 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |