Easy2Drive Verkeersopleidingen
Afspraak maken, of heb je vragen?Bel ons op : 035 526 66 68

BE rijles - E achter B rijbewijs (aanhanger rijbewijs) in 1 dag!

Haal het E achter B rijbewijs in 1 dag! Wij geven aanhangwagenrijles (BE-rijles) in Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Almere, Utrecht, 't Gooi, Huizen, Hilversum, Bussum, Naarden, Muiden, Blaricum, Mijdrecht, Uithoorn, Haarlem, Hoofddorp, Heemstede en nog veel meer locaties. De opleiding start op onze rijschool in Huizen, direct in het CBR examengebied van Eemnes.

 

 

Wanneer heeft u een aanhanger rijbewijs (B+ of BE) nodig?

Voor het rijden met een aanhangwagen achter de auto heb je soms voldoende aan het autorijbewijs (B). Het kan ook zijn dat je een aanhanger rijbewijs (BE) of een beperkt aanghangwagen rijbewijs (B+) nodig hebt. Dit wordt o.a. bepaald door het gewicht van de auto en het gewicht van de aanhangwagen. Wilt u weten of u voor een bepaalde combinatie voldoende hebt aan alleen het autorijbewijs (rijbewijs B)? Bekijk dan dit schema of belt u ons gerust voor advies.

Duo-opleidingen BE

Als een van de weinige verkeersscholen bieden we de opleiding BE sinds 2013 ook voor twee personen aan. Heeft u al ervaring met het rijden met een aanhanger en kent u nog een persoon die zijn BE rijbewijs wilt halen? Dan is de Duo- opleiding wellicht een geweldige en voordelige uitkomst. De opleiding is gestoeld op en maakt goed gebruik van het observerend leren. Wilt u wel een Duo-opleiding maar u heeft zelf geen Duokandidaat beschikbaar maar wel voldoende talent? Dan kijken wij of we u wellicht kunnen koppelen aan een andere kandidaat. Wilt u meer informatie of zoekt u een Duo-kandidaat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.

Nieuwe regels omtrent rijbewijs BE per 19 januari 2013

Ook voor het aanhanger rijbewijs is een en ander veranderd. Voor o.a. de caravanbezitters wordt het in sommige gevallen niet meer noodzakelijk het BE- rijbewijs te halen. De aanhanger moet nog wel zwaarder zijn dan het trekkende voertuig maar dan wordt niet meer het ledig gewicht genomen. De totale combinatie mag weer maximaal 3.500kg bedragen. Daarnaast komt tussen rijbewijs BE en B een nieuwe categorie; B+.

Hier kun je schematisch weergegeven zien welke wijzigingen plaats hebben vanaf 19 januari 2013. De oude en nieuwe situatie worden per rijbewijscategorie gespiegeld.

Rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Oude regels blijven dan van kracht!

Heeft u het rijbewijs BE behaald voor 19 januari 2013, dan blijven de oude regels voor u van kracht! U mag dan dus een aanhanger vervoeren dat zwaarder is dan 750 kg.

Hoe snel wilt u het aanhangwagenrijbewijs halen?

Bij ons is het mogelijk om in 1 dag of in 2 halve dagen je rijbewijs E achter B rijbewijs te halen. De rijlessen worden gegeven met een Mercedes-Benz C-klasse handgeschakeld en een dubbelassige aanhanger. Voor degenen met veel ervaring of voor supertalenten hebben we ook speciale pakketten!

Wat zijn de exameneisen van het CBR voor je BE en B+ examen?

Voor het B+ en BE-rijbewijs hoef je geen theorie certificaat te halen. Het CBR toetst tijdens het examen of u met een aanhangwagen veilig in het verkeer kunt deelnemen, op de juiste wijze rekening houdt met de beperkingen (qua rijden en zicht) en of u er goed mee achteruit kunt rijden. Achteruitrijden kan zowel in een rechte lijn als een bocht achteruit. Ook toetst het CBR of de kennis voldoende is met betrekking tot lading, papieren, welke aanhangwagens door welke auto's getrokken mogen worden en de wettelijke eisen die er aan de inrichting van een aanhangwagen gesteld worden.

Neem eens een proefles en ervaar hoe wij lesgeven

Wanneer u de BE dagcursus wilt volgen of als wilt u weten of u in aanmerking komt voor de talenten- of duo opleiding, kunt u zich opgeven voor een proefles. De instructeur kijkt dan welke cursus het beste bij u past. Naast een dagcursus is het ook mogelijk om losse aanhangwagen rijlessen bij ons te volgen (BE rijlessen). De kosten voor een proefles voor BE bedragen € 50,00.

Extra voordeel voor bedrijven:

2 of meer kandidaten per jaar 3% korting op de opleiding.
5 of meer kandidaten per jaar 6% korting op de opleiding.
10 of meer kandidaten per jaar 10% korting op de opleiding.

Maar u kunt ons natuurlijk ook via het contactformulier om een offerte vragen.

Rijbewijs halen? Kies voor Easy2Drive Verkeersopleidingen!

Velen zijn je al voorgegaan en hebben met tevredenheid hun rijopleiding bij ons gevolgd. Onze gepassioneerde instructeurs hebben voor ieder een leuke, vlotte en snelle opleiding in petto. Door met positieve feedback te werken, wordt je coachend begeleid naar het behalen van je BE rijbewijs waarbij de balans tussen een goede sfeer, humor en professionaliteit centraal staat.

 

 

Nog een paar voordelen waarom rijles bij Easy2Drive Verkeersopleidingen extra aantrekkelijk is;

  • Een hoger dan gemiddeld slagingspercentage.
  • Dat de vorderingen van onze cursisten op een leskaart worden bijgehouden.
  • Duidelijke en aantrekkelijke voorwaarden.
  • Een eigen, vaste instructeur die ook meerijdt met het examen.
  • Individuele autorijles, je haalt geen andere leerlingen op.
  • Persoonlijke aandacht en verregaande begeleiding.

Kortom; Een rijschool wat staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit!

Volg ons op Facebook!

Volg ons op Facebook. Zo blijf je op de hoogte van ons laatste nieuws. Tevens kun je gebruik maken van onze speciale Facebook aanbiedingen

© 2024 Easy2Drive Verkeersopleidingen | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |